top of page
  • Facebook Adresi
  • Twitter Adresi
Value consulting

Services.

İşkur İşbaşı Eğitim Programı işsiz kişilerin mesleki deneyim edinmeleri, teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmeleri ve çalışma ortamına uyum sağlamaları amacıyla İŞKUR tarafından düzenlenmektedir.

  • Programlar meslek kodları üzerinden açılmaktadır.Şirketler aynı anda ya da program devam ettiği süreç içerisinde farklı meslek kodlarından birden fazla program açabilirler.Ancak ,program sonlanmadan aynı meslek kodunda yeni bir program başlatılamaz.

  • Her bir programdan hizmet sektöründe 3 ay , üretim sektöründe 6 ay süre ile uygulanabilir.Tercih edilmesi durumunda aylık da düzenlenebilir.

  • Tüm programlardaki kursiyer sayısı, şirketin il bazındaki toplam çalışan sayısının %10'u kadardır.Ancak programın başarılı olması durumunda, sonraki programlarda bu kontenjan %30'a çıkarılabilir. (Örneğin; İstanbul 1000 çalışanlı Ankara 500 çalışanlı bir firma İstanbul için 100 Ankara için 50 kişilik kursiyer kontenjanı alabilir.

  • Program bitiminde, kursiyerlerin enaz %60 ının, kurs süresi kadar istihdam yükümlülüğü bulunmaktadır.Eğer bu yükümlülük yerine getirilemez ise, şirket 2 sene boyunca bu programdan tekrar faydalanamaz.Gerek görüldüğü takdirde kurs boyunca ödenen teşvik yasal faiziyle geri istenir.

  • Program dahilinde çalıştırılan kursiyerler için, kişi başına 17.002,00 TL ücret İŞKUR tarafından personele ödenir.Programa dahil olmuş kişiler için GSS İŞKUR tarafından program boyunca ödenir.

Bu süreçleri 2015'ten bu yana sizler adına anahtar teslim profesyonel ve güvenli bir şekilde yönetiyoruz. Daha fazla bilgi için bize ulaşın. 

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır. 

Kısa çalışma uygulaması bakımından “Zorlayıcı Sebepler” 
İşverenin kendi sevk ve idaresinden kaynaklanmayan, önceden kestirilemeyen, bunun sonucu olarak bertaraf edilmesine imkân bulunmayan, geçici olarak çalışma süresinin azaltılması veya faaliyetin tamamen veya kısmen durdurulması ile sonuçlanan dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumları ya da deprem, yangın, su baskını, heyelan, salgın hastalık, seferberlik gibi durumlardır.

Kısa Çalışma Kapsamında; 
- İşçilere kısa çalışma ödeneği ödenmesi,
- Genel Sağlık Sigortası primleri ödenmesi,
hizmetleri sağlanmaktadır.  

Sosyal Güvenlik 
Teşvikleri 
Danışmanlığı

5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı çalıştıran özel sektör işyeri işverenlerine,

✓ Kayıtlı sigortalı istihdamının arttırılması,

✓ Kadınlar, gençler ve engelliler gibi dezavantajlı grupların istihdamının arttırılması,

✓ Bölgesel, büyük ölçekli yatırımlar ile stratejik yatırımların özendirilmesi, ✓ Bölgesel gelişmişlik farklılıklarının azaltılması, amacıyla çeşitli Kanunlarda yer alan sigorta primi teşvik, destek ve indirimlerden yararlanabilme imkânı sağlanmıştır.

Halihazırda uygulaması devam eden;

✓ 5510 sayılı Kanunda Yedi,

✓ 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda Beş,

✓ 4857 sayılı İş Kanununda Bir,

✓ 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanununda Bir,

✓ 5225 sayılı Kültür Yatırımları Ve Girişimlerini Teşvik Kanununda Bir,

✓ 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununda Bir,

✓ 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışmayı Teşvik Kanununda Bir,

✓ 6331 sayılı Kanunda Yer Alan Bir Teşvik olmak üzere toplamda 18 adet prim teşvik ve destek uygulaması bulunmaktadır.

SGK mevzuatındaki değişiklikleri takip edip , kurumsal firmaların en doğru yararlanacağı şekilde ,Sgk tecrübesine sahip ekibimizle sizler için çalışıyoruz.Şirketinize en uygun teşviği alabilmek için yardıma hazırız. 

Değer İnsan Kaynakları Ve Danışmanlık Hizmetleri LTD ŞTİ bir © Mva Company İştirakidir. www.mva.company

bottom of page